Samsung Gear VR

Met de Samsung Gear VR ervaar je de virtuele werelden als nooit tevoren. In samenwerking met Oculus, het bedrijf achter de bekende Oculus Rift, heeft Samsung een ideale VR-bril ontworpen. De headset zorgt ervoor dat jij op een geheel nieuwe manier kennis kunt maken met de wereld van virtual reality. Op deze site lees je alles over dit bijzondere apparaat en wat je er zoal mee kunt. De komst van deze VR-bril is een belangrijke vooruitgang voor virtual reality gaming.

Geschikt voor Samsungs
Deze VR-bril is speciaal gemaakt voor de gebruikers van een telefoon van het merk Samsung. Het is van belang om te kijken naar het model Samsung-telefoon dat je hebt. Van de Samsung Gear VR zijn meerdere modellen te vinden, namelijk voor de Samsung Galaxy Note 5, de Galaxy S6, S6 Edge en S6 Edge+ en de Galaxy S7 en S7 Edge. Als je een model hebt die ouder is dan deze smartphones, is het niet mogelijk om een geschikte telefoon te vinden die de wereld van virtual reality kan verdragen. Het kliksysteem werkt erg gemakkelijk, want je hoeft alleen bij de opening de telefoon vast te klikken in de mal.

Een goede kwaliteit
De Samsung Gear VR kent een zeer goede beeldkwaliteit. Het beeld beschikt over een zogeheten Super AMOLED-scherm, waarmee het beeld voor de kijker van een sublieme kwaliteit is. Daardoor beleef je de vele fictieve werelden alsof je er zelf tussen staat. Samsung maakt gebruik van een techniek genaamd headtracking, waarbij speciale sensoren ervoor zorgen dat de beelden aansluiten op de bewegingen van jouw hoofd. Met een te verwaarlozen vertraging lijkt het alsof er niets anders is dan in het echt. Niet alleen het beeld is van een uitstekende kwaliteit, want ook de materialen zijn erg goed. De kans dat de virtual reality bril onherstelbare schade oploopt is nihil en de rand die tegen je voorhoofd aankomt is gemaakt van schuim, zodat je zeker weet dat je niet na een paar uur gamen last krijgt van het hoofd.

Veel uitdagende games
Met deze VR-bril van Samsung kun je veel spelletjes spelen in de wereld van virtual reality. Waar je bij een reguliere smartphonegame de beide handen aan het scherm moet houden, heb je hier aan alleen de bewegingen van je hoofd genoeg. Je hebt de keuze uit een alsmaar groeiend aantal games voor de smartphone, waarbij de één nog leuker is dan de ander. Op de site van de Samsung Gear VR vind je talloze voorbeelden van games die allemaal gespeeld kunnen worden op deze VR-bril. De verwachting is dat in de aankomende maanden het aantal games alleen maar verder uitbreidt, want deze VR-bril zal naar alle waarschijnlijkheid flink aan populariteit winnen.

Meerdere gave video’s
Niet alleen op het gebied van gaming is deze virtual reality bril een geweldige ervaring, ook op het gebied van video is deze Samsung Gear VR een uitstekend apparaat. Zo kun je ervoor kiezen om in de virtuele cockpit van een heuse Airbus te zitten, waar je een prachtig virtueel uitzicht hebt in de wolken. Je kunt ook kiezen voor een video op YouTube die is opgenomen met de 360-gradenfunctie, één van de meest recente ontwikkelingen van deze videosite. Hier kunnen zowel professionals als amateurs gebruik van maken. Deze manier van video’s maken is inmiddels ook op Facebook te vinden. Ook deze video’s kun je bekijken met de VR-bril. Naast deze filmpjes kun je ook kijken naar je favoriete series en films via Netflix.

Goede prijzen
Welk model Samsung Gear VR je ook kiest, de prijs verandert niet. Voor iets minder dan 100 euro heb jij zo’n virtual reality bril in huis. Omdat deze bril een stuk kleiner is dan de grote headsets, zoals de Oculus Rift en de Sony PlayStation VR, is deze ook qua prijs een stuk aantrekkelijker. Je hebt voor smartphones uiteraard niet dezelfde games als voor een gameconsole, maar voor een lage prijs kun je steeds meer game-apps downloaden. Sommige apps zijn zelfs gratis, zoals de apps van Oculus zelf.

Voor alle vragen
Lijkt het jou geweldig om de virtuele wereld te verkennen door middel van deze virtual reality bril van Samsung? Op de site van Samsung zijn alle VR-brillen voor de specifieke smartphones van Samsung aanwezig, met daarbij alle specifieke informatie die je nodig hebt om de juiste beslissing te maken. Hier lees en zie je ook wat je verder zoal met deze VR-brillen kunt doen. Maak ook deel uit van deze grote stap in de wereld van virtual reality en speel en kijk mee in de bijzondere virtuele wereld.