PlayStation VR

In oktober 2016 heeft Sony een geschikte kandidaat om te concurreren met de andere vooraanstaande VR-brillen, namelijk de Sony PlayStation VR. Virtual reality is een essentieel onderdeel in de toekomst van de entertainmentsector en daar speelt Sony nu op in met een geweldige VR-bril die gegarandeerd zorgt voor uren aan speel- en kijkplezier. Op deze site vind je de nodige informatie over deze virtual reality bril.

Voor op de PlayStation
Ben jij in bezit van een PlayStation 4? Dan is deze VR-bril een must, want met deze bril ervaar jij jouw games en films op een geheel nieuwe manier. Het enige wat je hoeft te doen is de headset aansluiten op de PlayStation en je kunt meteen beginnen met een virtual reality game. De bril is geheel afgestemd op de PlayStation, dus voor aansluitingsproblemen hoef jij niet te vrezen. Op deze manier beleef je nog veel meer plezier aan jouw PlayStation 4.

Van uitstekende kwaliteit
De Sony PlayStation VR maakt gebruik van een zogeheten OLED-scherm, dat zich perfect leent voor gamen in de virtuele wereld. De beeldkwaliteit van de bril is subliem met een scherm van maar liefst 120 Hz. Op die manier wordt het wel erg lastig om niet te vergeten dat de fictieve wereld niet echt is. Naast het beeld is ook het geluid van een grote klasse. Ervaar geluiden die passen bij een 3D-beleving, waardoor het helemaal lijkt alsof je op de fictieve wereld rondloopt. Op deze manier beleef jij de games en video’s als nooit tevoren, dankzij deze revolutionaire technologische ontwikkelingen.

De ideale headset
De headset van de Sony PlayStation VR heeft zeker een streepje voor op veel andere VR-brillen. Deze headset zit namelijk bij iedere gebruiker even prettig. De hoofdband aan de achterkant is zeer gemakkelijk te verstellen, zodat iedereen zonder enige moeite de headset op kan zetten. Bovendien is de headset gemaakt van een zeer lichte kunststof, zodat je ook na vele uren speelplezier geen last krijgt van bijvoorbeeld je neus. De VR-bril is namelijk ontworpen op een manier dat je haast niet merkt dat je een apparaat op je hoofd hebt. Een ideale manier om de wereld van virtual reality te beleven, op een nog realistischere manier.

Speciale games
Hoewel de VR-bril van Sony pas in oktober 2016 uitkomt, zijn er al veel belangstellenden die graag speciale games willen maken voor de Sony PlayStation VR. De mensen achter de PlayStation 4 hebben zelf al een aantal games bekendgemaakt. Al deze speciale games zorgen ervoor dat jij de virtuele wereld snel beter leert kennen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan een game als RIGS Mechanized Combat League, waarbij je je in het jaar 2065 moet verdedigen tegen andere mechanische vijanden. Een ander spel is VR Worlds, waarbij je zeer intensieve opdrachten moet uitvoeren. Bij beide spellen merk je na een paar minuten al hoe geweldig virtual reality kan zijn.

Gamen doe je samen
Spelletjes spelen is van oudsher iets wat je samen doet met familie of vrienden. Daar veranderde niet veel aan met de opkomst van gameconsoles. Ook met virtual reality is het sociale component van gamen niet verdwenen. Sterker nog, het is juist erg vermakelijk om in groepsverband deze manier van gamen mee te maken. Eén persoon zet weliswaar de bril op en is daarmee geheel verdiept in de virtuele wereld, maar zijn of haar vrienden kunnen wel meekijken met de speler. Op de televisie wordt namelijk het beeld geprojecteerd dat de speler op dat moment ook ziet. Daarmee is samen gamen onveranderd spannend. De anderen kunnen zelf meedoen door je te helpen met de opdracht.

Gunstig geprijsd
In tegenstelling tot veel andere professionele VR-brillen is de Sony PlayStation VR zeer betaalbaar. Voor ongeveer 400 euro kun jij kennis maken met deze manier van gamen. Door middel van een pre-order ben jij straks één van de eerste gamers die de wondere wereld van virtual reality op jouw PlayStation 4 kunt beleven. Bij de bestelling zijn naast de headset ook oordopjes, de benodigde kabels en de diverse adapters inbegrepen.

Voor meer info
Ben jij geïnteresseerd om een Sony Playstation VR te kopen? Op de site van deze VR-bril vind je alle details over de diverse beschikbare games die je kunt aanschaffen en over de werking van de headset. Op deze site vind je tevens alle informatie over de pre-order en waar je deze bestelling alvast kunt doen. Maak ook deel uit van deze gamerevolutie en game in oktober mee met de andere gebruikers van deze hi-tech VR-bril.